Een jaar geleden maakte ik een keuze vanuit mijn hart: innerkidz kindercoaching. Ik weet nog goed hoe spannend ik dit vond. Hoe mijn echtgenoot me over de streep trok toen ik enthousiast thuis kwam na het bekijken van een potentiële praktijkruimte: “Hoeveel meer signalen heb jij nodig om de sprong te wagen..?”

Mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel, het klussen in de praktijkruimte, de gesprekken met schooldirecteuren, het opzetten van de website en de allereerste aanmelding…wat was ik trots! Periodes van twijfel en onzekerheid waren er ook. Ben ik wel echt geschikt? Kan ik hier van leven? Elke keer als ik met ouders sprak of een kind vol verwondering een nieuwe stap zag maken, werd ik bevestigd in mijn keuze. Dit is wat ik wil doen!

Nu een jaar later ervaar ik meer rust. Natuurlijk is er die onzekerheid. Van super blij en intens gelukkig kan ik zomaar ineens mezelf verliezen in sombere gedachten. Gedachten die als kritische stemmetjes een strijd voeren om hun gelijk. Knagend aan mijn zelfvertrouwen activeren ze mijn overlevingsmechanisme: schouders eronder en doorgaan. Dit voelt als verdwalen op bekend terrein.

Onderuitgaan is geen optie. Wel het aangaan van de onderliggende boodschap: luister naar je hart, maak contact met wie je bent en stap uit je eigen schaduw. Op zo’n moment is mijn daadkracht meer dan welkom. Met al mijn moed stap ik over mijn gevoeligheid heen. En daar sta ik dan, vol in de schijnwerpers. Naakt en kwetsbaar. Wat doe ik mezelf aan? ‘Blijven staan, er niet voor weglopen’ pruttelt mijn hoofd als soort laatste strohalm.

Dan ontpopt zich het wonder van zelfcompassie: in het licht kan ik mezelf (laten) zien. Gek genoeg valt juist daar al mijn onzekerheid van me af. Het is daar waar ik imperfectie kan omarmen en misstappen mag aanvaarden. Mijn zorgen verdwijnen en een allesoverheersende innerlijke kracht gaat stromen. Dit is wie ik ben! Met mijn kritische hoofd die nou eenmaal altijd het laatste woord wil hebben. Die me laat verzanden in gepieker en me bij tijden laat geloven het niet waard te zijn. Die voorzichtig en veilig te werk gaat om me te behoeden voor foute keuzes. En al mijn creatieve plannen kan omvormen tot haalbare doelen.
Dit is wie ik ben! Met mijn liefdevolle hart waarin ongekende mogelijkheden liggen. Een grenzeloos vertrouwen zich openbaart en waar oordelen niet bestaan. Die dromen laat uitkomen en mijn diepste emoties erkent om mij de weg te wijzen naar wie ik wil zijn.

Deze hoofd-hart verbinding, ofwel haat-liefde verhouding, hoort bij mij. Van gelukzalige pieken naar diepe dalen, het leven met mij is nooit saai! Door beide facetten intens te beleven ervaar ik acceptatie, zelfwaardering en dankbaarheid. Mag ik mijn onzekerheden nog wel hebben als coach..? JA! Het maakt me mens. Een mens met een missie. Ik wil anderen inspireren te veranderen van binnenuit en te leven vanuit hun hart. Omdat ik weet dat er veel meer mensen zijn die soms worstelen om ten volle te kunnen leven vanuit hun kern. Die zich schikken naar anderen en zich steeds maar aanpassen. Die dit willen veranderen en net als ik onzekerheid, angst en twijfels hebben. Dit vraagt om jezelf te laten zien. Je kwetsbaarheid te laten zien. Je hart te durven openen, volgen en erop te vertrouwen. Dit alles met een vleugje wijsheid vanuit je hoofd. Zodat je met beide benen op de grond blijft staan en jouw zingeving in de juiste vorm kunt gieten. Wat een liefdevolle potentie komt er vrij wanneer we samen kunnen verbinden vanuit wie we zijn! Samen maken we de wereld een beetje mooier ☺

En die begint bij onze kinderen…zij zijn de wereld van morgen. Zij laten ons bewust en heel vaak onbewust merken wanneer we niet onszelf zijn. Kinderen spiegelen ons en dat is soms pijnlijk raak. Via boodschappen proberen ze ons duidelijk te maken welk deel van ons aandacht verlangt. Deze boodschappen zien eruit als woedeaanvallen, huilbuien, allesoverheersende angsten… Gedrag waar juist jij als ouder zoveel moeite mee hebt. Dat jou tot in het diepst raakt. Dat is wat onze kinderen doen: met oneindig veel liefde helpen ze ons verder op ons levenspad.

Wat heb jij moeten wegstoppen, ontkennen, zo zeer dat je het je niet meer bewust bent?
Als je hier meer over wilt weten en dichter bij jezelf wilt komen, neem gerust contact met me op. Ik luister graag naar je verhaal. Ik kijk mee met jou en je kind om te zien waar knelpunten liggen en waar jullie elkaar kunnen verrijken. Wat nodig is om weer te stralen vanuit jullie hart en in harmonie samen te leven. Want ook jij en je kind verdienen een plaatsje in het licht!