Opvoeden is een uitdagende klus. Er zijn momenten dat het tussen ouder en kind niet soepel loopt. Als ouder kun je constant met je kind in een strijd terecht komen. Wat je ook doet, je kind blijft het tegenovergestelde doen van wat je het liefst zou willen. Je bent het spoor bijster en dan kan het voorkomen dat je jezelf ineens hoort schreeuwen tegen je kind. Je wordt boos of je trekt je terug en schuldgevoelens steken de kop op.

Herken jij zo’n moment uit je eigen leven? Word je er ook zo wanhopig van als je niet begrijpt waar het gedrag van je kind op slaat? Het kan anders.

Ontdek de boodschappen van je kind voor jouw leven

Het gedrag van je kind waaraan jij je stoort of dat niet goed uitkomt bevat belangrijke boodschappen. Je kind houdt jou een spiegel voor en laat zien wat er onbewust in je leeft. Bij oudercoaching maak ik gebruik van spiegelgedrag om je op weg te helpen met het (h)erkennen van signalen en wensen van binnenuit.

kinder en ouder coaching bij innerkidz

Wat in jouw leven vraagt om inzicht, doorvoelen of een volgende stap? Als je op een andere manier leert kijken en luisteren naar je kind, kun je op zoek gaan naar dat wat jij nodig hebt. Natuurlijk kan het confronterend zijn. In de spiegel kijken, daar heb je lef voor nodig. Met aandacht, warmte en zonder oordeel help ik je graag de boodschappen van jouw kind te ontrafelen.

Een wederzijds geschenk 

Jouw kind spiegelt met oneindig veel liefde datgene waarmee jij jezelf kunt verrijken en waardoor je kunt groeien. Dat spiegelt dan weer in positieve zin terug naar je kind, wat zichtbaar wordt in zijn of haar gedrag. Kinderen laten namelijk ook direct zien dat het goed gaat, wanneer hun ouders in balans zijn.

kinderen spiegelen je innerlijke kind

In verbinding met jezelf en je kind

Je kind zal, ook na de oudercoaching, met regelmaat signalen naar je blijven uitzenden in de vorm van bijzonder gedrag. Gelukkig maar, want daardoor word je steeds weer uitgedaagd om vanuit oprechte nieuwsgierigheid contact te leggen met je kind. Waar je wellicht eerst wanhoop, boosheid en frustratie voelde, ontstaat nu ruimte om met openheid je kind te benaderen en samen naar een oplossing te zoeken. Je weet nu wat je moet doen om dit om te buigen zodat je in verbinding blijft met jezelf en je kind en de harmonie snel terugkeert.

Wanneer voornamelijk je kind extra ondersteuning kan gebruiken, dan kan kindercoaching uitkomst bieden. Een combinatie van beide is ook mogelijk.

Neem gerust contact op, samen bekijken we wat passend is voor jou en je kind.