Wie ben ik

Als klein meisje was ik eigenzinnig, creatief en bruisend van energie. Stralende ogen vol plannen en een haarfijn invoelend vermogen. Met een overvloed aan liefde, in het bijzonder voor de mensen die dicht bij me stonden. Ik kende de weg en liep voorop. Vol vertrouwen het leven tegemoet.

Onderweg raakte ik haar kwijt. Lange tijd onopgemerkt, tot ik op mijn 34e was opgebrand. Het onderdrukken van eigen gevoelens en het schikken naar de verwachtingen van anderen hadden zijn tol geëist. Me verstoppen achter daadkracht en perfectionisme waren mijn beste oplossingen. Daardoor waren al mijn kwaliteiten die ik had als kind weggezakt. Ik moest opnieuw gaan ontdekken wie ik ben en begon aan de zoektocht naar mezelf. 

Myra van innerkidz

Wat ik als kind graag had willen ontvangen

Mijn tocht verliep via een hobbelig pad. Vol met kuilen, obstakels en versperringen. Het kostte me jaren om het deel van mezelf dat ik had achtergelaten, terug te vinden. Dit raakte het diepst van mijn kern: ik wil kinderen deze omweg zoveel mogelijk besparen en een stevig fundament meegeven voor de toekomst. Ze laten ervaren wie ze zijn en hoe ze een evenwichtige relatie met zichzelf kunnen aangaan. En van daaruit met anderen. Met die gedachte opende ik innerkidz. Een praktijk voor coaching en therapie waar ik jarenlang kinderen en hun ouders heb mogen vergezellen op de weg (terug) naar henzelf.

Talloze unieke oplossingen van de kinderen die ik ontmoette in de praktijk en van mijn eigen kinderen, hebben mij keer op keer geraakt. De eigen wijsheid van een kind is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Die moet zoveel mogelijk behouden blijven en mag gezien worden. Niet alleen op kleine schaal, maar minstens door heel Nederland! Zodoende is de coachingspraktijk uitgegroeid tot een online ontwikkelplatform voor en door kinderen. 

Samen met Barry is mijn droom verder verwezenlijkt. In hem vind ik mijn zielsliefde, een maatje, een gids, een levenspartner en een metgezel op deze geweldige reis naar een betere plek op aarde. We groeien alleen, maar vooral samen. Daarbij komen de mooiste creaties tot bloei en is innerkidz geworden tot wat het nu is: een wereld vol gelukkige kinderen.

Specialismen Myra: kinder-, ouder- en gezinsbegeleiding, psycho-educatie, holistisch (kinder)therapie, systemisch werk, scheidingsspecialist, hoogsensitiviteit en healing.

Barry van innerkidz

Vrijheid vinden in mezelf

Achter een sluier van kansen, liep het leven langs me heen. Ik leefde in mijn eigen droomwereld en was niet eerlijk naar mezelf en mijn omgeving. Mijn gevoel zette ik achter slot en grendel en beslissingen nam ik op rationele gronden. Gevoelens, trauma’s en pijn heb ik verzwegen uit angst om te falen en om mijn pure ziel bloot te leggen.

Jaren later ben ik me kwetsbaar gaan opstellen en liet ik meer van mezelf zien. Wat een bevrijding! Na vele omzwervingen, psychologen en inzichten kwam uiteindelijk het besef dat ik mocht zijn wie ik ben. Wanneer ik liefde heb voor mezelf, sta ik in verbinding met anderen en de wereld om mij heen. Deze eyeopener kwam pas rond mijn 40ste levensjaar.

Wat ik heb gemist op school

Inmiddels weet ik dat alles gebeurt met een reden. Tegelijkertijd besef ik me dat ik als kind veel ontwikkeling op dit gebied ben misgelopen. Nu ik zelf kinderen heb, ben ik me dat nog meer gaan realiseren. Naast de liefdevolle opvoeding van mijn ouders en de cognitieve inslag op school, was het voor mij persoonlijk veel belangrijker geweest om te leren over zelfvertrouwen, je gevoel volgen en geloven in jezelf. En ook dat je niet alleen bent, iedereen zich wel eens rot voelt en je helemaal goed bent zoals je bent. Het is mijn diep gekoesterde wens om kinderen vanuit dat perspectief te zien groeien in hun ontwikkeling. Vanuit een stevig sociaal-emotioneel fundament ben ik ervan overtuigd dat schoolprestaties verbeteren en kinderen ontspannen, succesvol en gelukkig kunnen zijn.

Deze drive om kinderen te helpen, deel ik met Myra. Het is fantastisch om dit samen met haar te doen. Vanaf ons eerste samenzijn inspireert ze mij met haar wijsheid, ongeremde passie en de manier waarop zij in het leven staat. Met verwondering kijk ik naar de wijze waarop zij kinderen liefdevol begeleidt, begrijpt en op een unieke manier aanvoelt. Als ik met Myra ben, houd ik meer van mezelf.

Specialismen Barry: holistisch leefstijlcoach, sjamanistisch healer, hoogsensitiviteit.

Samen voor een mooiere wereld

We zochten naar een manier om kinderen te leren over het leven dat we elke dag ervaren en waar we soms moeite mee hebben. Waar kinderen op eigen kracht ontwikkelen en binnen verantwoorde kaders met elkaar verbinden. Een wereld waarin ook ouders weer kind worden en spelenderwijs de band met hun kind versterken. Zo kwamen we tot het ontwerp van deze online speeltuin. Een educatieve omgeving die rijk is aan mogelijkheden om geïnspireerd te raken, contact te maken en kennis op te bouwen.