innerkidz 

wegwijzer

✔︎ een reisplan voor jou en je kind

✔︎ 52 weken inspiratie en avontuur

✔︎ stevig fundament voor levensgeluk

✔︎ rust, balans en harmonie in je gezin

 

innerkidz

wegwijzer

✔︎ een reisplan voor jou en je kind

✔︎ 52 weken inspiratie en avontuur

✔︎ stevig fundament voor levensgeluk

✔︎ rust, balans en harmonie in je gezin

reis voor jou en je kind innerkidz
reis voor jou en je kind innerkidz

Elke reis begint met een verlangen

Innerkidz is tot stand gekomen door uiteenlopende studies, boekenwijsheden, theorieën en methodieken, invloeden uit de Oosterse filosofie en talloze ontdekkingen. Ontdekkingen en ervaringen die we zelf hebben opgedaan en door ouders en kinderen die ons hebben toegelaten in hun wereld. Bovenal is innerkidz ontstaan door hetgeen we onszelf als kind hadden toegewenst. Is het dan geen onsamenhangend geheel? Nee zeker niet. Het online ontwikkelplatform is overzichtelijk opgebouwd en kent een vaste structuur. Aan de voorkant is het kleurrijk, gevarieerd en speels, want daar houden kinderen van. Aan de achterkant zit onze formule verstopt die mogelijk niet direct opvalt. Laten we je erin meenemen.

kinderen in balans innerkidz
kinderen in balans innerkidz

Kinderen in balans vanuit eigen kracht

Wij geloven in de holistische benadering, wat niks anders wil zeggen dan dat alles met elkaar verbonden is. Alles wat je denkt, doet en bent heeft invloed op elkaar. Dit vraagt om bewust worden van jezelf en alles om je heen. Dat is precies wat we kinderen willen laten ervaren. Als je weet wie je zelf bent, hoe je je voelt, wat je talenten zijn, hoe je lief kunt zijn voor jezelf, je lichaam en voor anderen, dan kun je de wereld aan. Daarom dagen wij kinderen uit op 5 niveaus: mentaal, emotioneel, lichamelijk, spiritueel en sociaal. Verpakt in leuke tips en ideeën voor je kind om af te reizen naar de eigen innerlijke wereld en creatieve vermogens aan te boren.

educatieve omgeving innerkidz
educatieve omgeving innerkidz

Een educatieve speeltuin

Je kind kan zich ontwikkelen op 7 gebieden, de belangrijkste energiecentra die in je lichaam zitten. Ze worden ook wel chakra’s genoemd. Laat je nu niet afschrikken; er is niks zweverigs aan. Elk gebied vertegenwoordigt een kwaliteit die je kunt inzetten om dieper, krachtiger en gelukkiger te leven. Hoe ziet dit eruit:
 

  1.  IK BEN: geaard zijn en je veilig voelen
  2.  IK VOEL: het voelen en uiten van emoties
  3.  IK DOE: daadkracht aanspreken en gebruiken
  4.  IK HOU VAN: liefde voor jezelf en voor anderen
  5.  IK VERTEL: jezelf laten horen en zeggen wat je nodig hebt
  6.  IK ZIE: inzicht en je intuïtie gebruiken
  7.  IK VERBIND: spirituele verbinding met alles en iedereen
ontwikkeling innerkidz app
online ontwikkeling innerkidz
online ontwikkeling innerkidz

Wandelen over de regenboog

Dit alles hebben we bij elkaar gebracht en omgetoverd tot een online wereld voor en door kinderen. Voor je kind zijn de 7 ontwikkelgebieden een regenboog aan kleuren. Waar hij eindeloos doorheen kan navigeren en steeds weer andere dingen ontdekt. Wekelijks zijn er nieuwe opdrachten om te werken aan een rustige geest, evenwichtige emoties, meer zelfvertrouwen, een ontspannen lichaam en innerlijke kracht. Ook aan ouders is gedacht. Ons programma geeft je wekelijks nieuwe inspiratie om alleen of samen met je kind te onderzoeken wat bij je past.

help je kind met innerkidz
help je kind met innerkidz

Je kind heeft jou nodig

Binnen innerkidz leren kinderen van en met elkaar. Omdat we geloven dat kinderen net zo goed weten waar de oplossing zit. En we hebben ervaren hoe ingenieus deze kan zijn. Maar je kind kan het niet helemaal alleen. Jouw hulp en aanmoediging zijn belangrijk om kleine en grote stappen te kunnen zetten in zijn ontwikkeling. Om veilig te kunnen vallen en met vertrouwen weer op te staan. Leg jezelf daarin geen druk op, je kunt het niet fout doen. Jouw liefde, steun en de boodschap ‘ik ben er voor je wat er ook gebeurt’ is het belangrijkste dat je kunt meegeven. Daar groeit ieder kind van. 

innerkidz reisplan voor jou en je kind
innerkidz reisplan voor jou en je kind

Stippel je eigen weg uit

Innerkidz is geen kant en klare oplossing. Ook geen kunstje of tovermiddel. Zie het als de landkaart op jullie reis. Er zijn overal weggetjes die leiden van A naar B. Jij en je kind bepalen zelf welke route jullie nemen en hoe lang jullie erover doen. Neem een ander pad wanneer je vastloopt of sla wegen over die (nu nog) onbegaanbaar zijn. Zorg wel dat je deze onthoudt, sla ze ergens op voor als je eraan toe bent. Stap af op het onbekende, wie weet waar het jullie brengt, en wees samen creatief. Loop elkaar niet in de weg en neem gerust dezelfde route nog een keer wanneer het je brengt naar waar je wilt zijn. Overleg, hou elkaar vast, stuur bij en verwonder je.

innerkidz avontuur
innerkidz avontuur

Kleine sprongetjes naar groot geluk

Als je er zo naar kijkt wordt het een avontuur van jullie samen. Met nieuwe ontdekkingen, verrassende uitzichten en intieme momenten van puur geluk. Vast ook met onzekere situaties, ongunstige weersomstandigheden en verschil van inzicht op z’n tijd. Dat is het leuke van reizen. Het is altijd anders. Steeds weer ontdek je nieuwe mogelijkheden en je vindt altijd je weg. Omdat je de ervaring niet wilt missen.

innerkidz app

In je eigen tijd op je eigen tempo

Misschien denk je nu: ‘ik moet al zoveel’ of ‘ik heb daar geen tijd voor’. Deze weerstand snappen we en eerlijk is eerlijk, het ging ook door onze gedachten toen innerkidz in ontwikkeling was. We wisten ook: als ouder weet je je soms geen raad. Heb je niet alle wijsheid in pacht en de juiste tools paraat om je kind zo goed mogelijk op weg te helpen naar volwassenheid. Je zoekt naar de juiste aanpak. Een uitweg die je verder brengt, een alternatief dat werkt. 

We zien het om ons heen. Komen er dagelijks mee in aanraking door gezinnen die bij ons aankloppen voor hulp wanneer het evenwicht zoek is. Dat levert waardevolle resultaten op. Kinderen en ouders zijn vaak verbaasd waartoe ze in staat zijn. Met een duwtje in de goede richting ontdekken ze stukjes goud in henzelf die ergens onderweg zijn zoekgeraakt. Dat is eervol en dankbaar werk. Het maakt het leven van kinderen en ouders een stukje mooier, makkelijker en plezieriger en daar houden we van.

Hoe zou het zijn als meer gezinnen dit kunnen ervaren? Als veel meer kinderen en ouders zelf gaan ontdekken waar hun goud te vinden is?

Voor en door kinderen

Zo verhuisden we van praktijk naar platform. Innerkidz was nooit zo compleet, kleurrijk en veelzijdig geweest zonder de bijdrage van kinderen. Dankzij hun stem is het ontwikkelplatform inmiddels net zo leuk en leerzaam voor ouders. Laat je verrassen door de creativiteit en fantasie van kinderen en hun unieke kijk op de wereld. Het haalt het kind in jezelf naar boven en laten we eerlijk zijn: is dat niet de plek waar alle liefde, creativiteit, vertrouwen en geluk te vinden is?

Waag de sprong en geef je over aan jezelf, ons en de kinderen. Misschien gaat er een wereld voor je open. Ontdek je zomaar ineens nieuwe stukjes goud om zorgvuldig mee om te springen of oude stukjes roest om liefdevol los te laten. Probeer het een aantal maanden of maak een jaar vol. Je zult merken dat dat jaar voorbij zal vliegen. Maak het iets van jezelf en van je kind en vorm het om naar jullie situatie. Innerkidz laat voldoende ruimte om er je eigen draai aan te geven. 

creaties en profielen innerkidz app

Wat je plan ook is, wij hopen dat het jou en je kind op weg zal helpen op jullie mooie en uitdagende reis. De reis die voor je kind nog maar net is begonnen en voor jou al een tijdje duurt. Maar er ligt nog een heel leven voor je. Graag dragen we daar ons steentje aan bij. Want: een wereld vol gelukkige kinderen, is een wereld vol gelukkige ouders!

gelukkige kinderen bij innerkidz

voorwaarden | privacy | cookies |  © 2020 innerkidz